Kérdések és válaszok az effect tervezéséről és használatáról

• Hogyan találkozott Prof. Henning Bang és a cut-e?
  • Hogyan fejlesztették ki az effect eszközt?
  • Milyen kutatásokon alapul az effect?
  • Milyen előnyöket kínál az ügyfeleknek ez az online kérdőív?
  • Hogyan használható az effect?
  • Mi az eredménye az online eszköz használatának?

A vezetői csapatok hatékonyságának növelése

Az effect online eszköz a cut-e és a Bang & Midelfart közötti együttműködés eredménye. Segít felmérni, hogyan értékelik a menedzsment csapat tagjai jelenleg a csapatuk hatékonyságát, ezt összeveti más vezetői csapatok eredményével és azzal, amit napjainkban tudunk a hatékony vezetői csapatok működéséről, majd feltárja a fejlesztést igénylő területeket.

Az effect nevű eszközünk betekintést nyújt a vezetői csapatok erősségeibe és fejlesztésre szoruló területeibe, konkrét javaslatokat kínálva, hogy hogyan javíthatják a hatékonyságukat.

Webinárium: A csapatok hatékonyságának maximalizálása

Ez a webinárium azt mutatja be, hogy a cut‑e effect kérdőíve hogyan segíti és támogatja a vezetői csapatokat a nagyobb hatékonyság elérésében. A Bang & Midelfart által a vezetői csapatok hatékonyságáról folytatott 40 éves kutatás alkotja az effect eszköz által végzett mérés magját. A modellt az elmúlt 15 évben több mint 100 vezetői csapat fejlesztésével kapcsolatban tesztelték.

Hasonlítsa össze vezetői csapatát másokkal

Ha javítania kell a vezetői csapatának hatékonyságát, érdemes azzal kezdeni, hogy megismeri, hogyan tekintenek a csapat tagjai az együttműködésükre. Ez segít Önnek fókuszálni a gondolkodását, és ad egy alapot, melyhez képest mérni tudja az előrehaladást. De azt is tudni szeretné majd, hogy más csapatoknál ez hogy működik és mások hogyan dolgoznak együtt.

Az effect lehetővé teszi Önnek, hogy a csapatát összehasonlítsa több mint 200 másik vezetői csapattal, egy széles körben kutatott és használt hatékonysági modell alapján.

Hogyan fejlesztették ki az effect eszközt és min alapul?

Henning Bang (PhD) egyetemi docens 1981 óta vezetője egy hasonló, a csapatok hatékonyságát vizsgáló kutatási projektnek az Oslói Egyetem Pszichológiai Tanszékén Norvégiában. A projekt fő célja az, hogy meghatározza a kiváló teljesítményű vezetői csapat jellemzőit és azokat a tényezőket, amelyek az ilyen teljesítményt előrejelzik, befolyásolják vagy azzal kapcsolatba hozhatók.

Az elmúlt 35 év alatt publikált nemzetközi kutatások átfogó felülvizsgálatának elvégzése és több mint 200 vezetői csapattal kapcsolatos empirikus kutatás áttanulmányozása után a Dr. Bang által vezetett kutatócsoport egy átfogó modellt dolgozott ki a vezetői csapatok hatékonyságára.

Ez a modell 24 tényezőből áll és az effect eszköz alapját képezi. Az effect egy online kérdőívet használ, amelyben felkéri a vezetői csapat minden egyes tagját, hogy értékelje a csapat teljesítményének egészét az egyes tényezők vonatkozásában. Ezt követően az általuk adott értékelést összehasonlítják egy több mint 200 vezetői csapatból álló normacsoporttal.

Az effect lehetőséget nyújt a szervezetek számára, hogy felmérjék és elemezzék a vezetői csapatuk fejlődési lehetőségeit. Szükség esetén a cut-e az online eszköz mellé képzési és támogató tanácsadói szolgáltatást is biztosít.

Hogyan hozható létre hatékony vezetői csapat egy lapos szervezeten belül?

Ez egy jó kérdés, és bár úgy hangzik, mintha könnyű lenne megvalósítani, a valóságban nehéz jól csinálni – és ez azért van, mert egy lapos szervezetben a vezetői csapatokban sok különböző funkció és ember jelenik meg eltérő szakértelemmel, akik különböző perspektívákat és megközelítéseket hoznak a vezetői csapatba. Emiatt nem mindig dolgoznak olyan hatékonyan, mint ahogy tudnának. Továbbá a lapos szervezetekre jellemző, hogy több embert vesznek fel a vezetői csapatba, ami már önmagában is csökkentheti a hatékonyságot.

Íme négy tipp, amely segít megválaszolni a kérdést:

• Először is, meg kell vizsgálni a csapat összetételét, kit képviselnek és hogy a készségek, az intuíció és az operatív felelősség kellő mértékben képviselve van-e.
  • Másodszor, az eljárások tekintetében gondoskodjon arról, hogy meghatározza a világos paramétereket, amelyen belül a csapat működik, és a követendő eljárásokat, és legyen gondja rá, hogy a vezetői csapat minden tagja megértse ezeket.
  • Harmadszor, hangsúlyozza a csapatülésekre való felkészülés fontosságát, hogy a csapat minden egyes tagja részt vegyen az ülésen, és legyen kész az intézkedéseket megvitatni és azokról dönteni.
  • És végül, némi struktúra és elszámoltathatóság hozzáadásával segítse ezen intézkedések és döntések megvalósítását.

Szakértőnk az effect-ről

Prof. Henning Bang, a vezetői csapatok hatékonyságát vizsgáló kutatás vezetője bemutatja az online effect eszközt, és elmagyarázza, a csoportos meetingek produktívabb teljesítménye hogyan teremthet értéket a vállalat, a csapattagok és a csapatműködés számára.

Szakirodalom

Bang, H., Fuglesang, S. L., Ovesen, M. R., & Eilertsen, D. E. (2010). Effectiveness in top management group meetings: The role of goal clarity, focused communication, and learning behaviour. Scandinavian Journal of Psychology, 51, 253-261.

Cannon, M. D. & Edmondson, A., (2005), Failing to Learn and Learning to Fail (Intelligently). Long Range Planning, no. 3, 299-319.

Cohen, S. G. & Bailey, D. E., (1997). What Makes Teams Work: Group Effectiveness Research from the Shop Floor to the Executive Suite. Journal of Management, vol. 23 no. 3, 239-290.

De Wit, F. R. C., Jehn, K. A. & Greer, L. L., (2012). The Paradox of Intergroup Conflict - A Meta-Analysis. Journal of Applied Psychology, 360-390

Distefano, J. J., Maznevski, M. L. (2000). Creating value with diverse teams in global management. Organizational Dynamics, vol. 31 no. 1, 124-153

Edmondson, A., (1999). Psychological safety and learning behavior in work teams. ProQuest Psychology Journals,  vol.  96 no. 6, 1258-1274

Edmondson, A. & McLain Smith, D., (2008). Too hot to handle? How to manage relationship conflict. Rotman Magazine, vol. 49 no. 1, 6-31

Edmondson, A. & Lei, Z., (2014). Psychological Safety - The history, renaissance and future of an interpersonal construct. annualreviews.org

Friedman, V., Lipshitz, R. & Popper, M., (2005). The Mystification of Organizational Learning. Journal of Management Inquiry

Kozlowski, S. & Bell, B., (2001). Work Groups and Teams in Organizations. Cornell University ILR School

Mathieu, M., Maynard, T., Rapp, T. &Gilson, L., (2008). Team Effectiveness 1997-2007: A Review of Recent Advancements and a Glimpse Into the Futur. Journal of Management

Salas, E., Sims, D. & Burke, S., (2005). Is there a "Big Five" in Teamwork?. Small Group Research

cut-e termékkereső

Keressen több mint 40 különböző online pszichometriai eszközünk között, hogy megtalálja az igényeinek megfelelő tesztet vagy kérdőívet.
Téma szerint
Instrument

Hívjon minket

vagy lépjen velünk kapcsolatba itt